Autor de la página web

Autor de la página web

Información sobre el autor

CLUB ATLETISME FAVARA

DIUMENGE 27 A LES 9.00 EIXIDA" PIC DE LA MOLA" VOS ESPEREM!!

El passat 27 de març a les 9 del matí se celebrà la VIII Marxa Senderista Favara Pic de la Mola. El dia marcat pel canvi d’hora que enceta l’horari d’estiu començà sent solejat i un poc ventós amb una temperatura primaveral molt agradable (entre 18 i 21 graus) que permetia gaudir de la caminada per la natura.
Un poc més de tres-centes persones de totes les edats, es reuniren davant la Casa de la Cultura de Favara, punt d’inici de la marxa per començar a caminar cap a les muntanyes del nostre poble, llevat d’uns poc més nerviosets que preferiren anar corrent, el grup multicolor s’enfilà cap amunt pel barranc del poble, cadascun al seu ritme, seguint el camí de més d’onze kilòmetres marcat amb cintes de color roig i blanc que marcaven la pujada i cintes grogues per a la baixada.
Al poc de temps arribàrem al final del camí asfaltat i començarem a pujar per l’empinada senda del Barranc de la Sima, entre pins i mates de romer, coscoll, bruc, esparregueres, argelagues, pebrella, timonet, margallons, etc.
Als quatre kilòmetres d’ascens aplegarem a la impressionant Cova de la Galera, una cavitat càrstica formada per una immensa galeria amb estalactites i estalagmites formades pel continu degoteig d’aigua arrossegant restes calç dissolta, formant un conjunt de gran bellesa, malgrat que moltes d’elles estan trencades pel vandalisme dels visitants que no dubten en trencar-les per emportar-se-les a casa. Desitgem i esperem que el civisme vaja deixant emprenta en la consciència popular i permeta conservar el nostre patrimoni natural intacte per a gaudir-lo ara i en el futur.
Una vegada passada la cova, el camí s’aplana passant la senda pel Pla de la Cova per dalt de la quota de 400 metres i el Segon Pla que esta ple de pins replantats sobre una superfície herbosa amb restes d’antics conreus. Des d’ací seguim pujant poc a poc fins aconseguir vore el cim al que arribem desprès d’una darrera forta pendent. El cim el marca un piló de vèrtex geodèsic amb 625 metres sobre el nivell de la mar, és el punt més alt de la Ribera Baixa i està en el límit dels termes municipal de Favara i Alzira, del cim amb unes vistes espectaculars es divisa cap al est i nord la plana que forma la ribera del Xùquer amb multitut de pobles i ciutats, la mar Mediterrània, l’albufera i la Ciutat de València i el seu gran port, a l’oest es veu entre el Barranc de la Casella i la Vall de la Barraca part de la Ribera Alta i al sud Part de la Valldigna i les muntanyes com el Montdúver, la Safor o el Montgó.
L’abaixada seguint les cintes grogues comença desfent el camí fins al Pla de la Cova on es desviem a la dreta buscant l’inici del Barranc de l’Infern, el qual seguiren per una senda pedregosa i amb forta pendent fins arribar al Barranc del Poble on s’acaba la senda i es continua per un camí de terra primer i asfaltat desprès fins aplegar a la meta en la Plaça de la Cultura de Favara, on ens espera un avituallament oferit per la organització amb beguda isotònica de la marca Aquarius oferida per la Coca Cola i una picadeta amb la típica “coca en llanda”, coca de tomaca, saladets i fruts secs. Amb el regal d’una divertida samarreta commemorativa a tots el que finalitzaren abans de les 14 hores. Tot i que la proba és totalment gratuïta.
Agraïm la col·laboració del Club d’Atletisme Favara que amb l’esforç d’alguns dels seus membres fan possible que cada any es realitze este esdeveniment. També el nostre agraïment a l’Ajuntament que corre amb les despeses que genera i a la col·laboració desinteressada de l’empresa Coca Cola.
COVA LA GALERA

COVA LA GALERA

1ª MARXA AL PIC DE LA MOLA 2004
EL SEGON REPLÀ

EL SEGON REPLÀ

1º MARXA PIC DE LA MOLA 2004
PIC DE LA MOLA

PIC DE LA MOLA

1ª MARXA AL PIC DE LA MOLA 2004
VI MARXA AL PIC

VI MARXA AL PIC

FILE0030.JPG
FILE0031.JPG
FILE0032.JPG
FILE0041.JPG
FILE0052.JPG
FILE0054.JPG
Foto0212.jpg
Florenci

Florenci

Carles

Carles

Raid  Andilla

Raid Andilla

Correo electrónico
Contraseña
Pie de la página web
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one